Købmanden

Ny købmand i Sommerbyen

 

Overdragelse i købmandsbutikken

 

Lørdag d. 1. april var vi fra bestyrelsen, der har siddet i Vivo-udvalget, mødt op for at sige farvel til Ole og Joan, samt byde velkommen til Maria og Jesper, der nu overtager købmandsbutikken.

 

Jeg spurgte Ole og Joan om det var en vemodig dag. Ole svarede prompte, at det var bestemt ikke tilfældet. Begge to gav udtryk for, at de var glade for at stoppe.

 

Har I nogen planer efter dette? – Nej, de skulle først og fremmest slappe af. Så må vi se hvad tiden bringer.

 

Maria og Jesper, der nu tager over, ser frem til opgaven med stor forventning. De har mange planer med forretningen. Den skal deles op i to, hvoraf den ene vil bestå af dagligvarer. I den anden afdeling er det meningen, der skal være udstilling af planter, samt andet til haven.

 

I gården bag butikken vil der også være masser af udplantningsplanter. En anden plan går ud på, at lave en grilldag den første lørdag i hver måned, hvor folk kan hygge sig med en øl eller et glas vin til maden.

 

Maria og Jesper kom til Sommerbyen for tre år siden, hvor de overtog den tidligere planteskole, samt den dertil hørende villa ved Dalskovs Allé.

 

Maria har sit eget revisorfirma, hvor hun kører rundt til sine kunder og laver regnskab. Tidsrummet hvor hendes arbejdsopgaver foregår, er tiden fra primo november til ultimo marts. Det kan simpelthen ikke passe bedre når man ser på sæsonen i forretningen. Derfor bliver det Maria der er at finde i butikken til hverdag.

 

Jesper har tidligere været entreprenør, hvilket han sikkert får brug for nu. I dag arbejder Jesper indenfor Falck, hvor jobbet består af hjælp til kunder der er behov for hjulskift eller alt muligt andet. Nu kan Jesper udvide sit CV, hvor der står kommis eller medhjælper i butikken.

 

De har også den helt rigtige alder, Maria er 40 år og Jesper er 45 år. De har ingen børn sammen, men Jesper har en søn på 13 år, som kommer hver anden weekend. Marias forældre har selv drevet købmandsbutik og de har lovet at hjælpe til.

 

 

 

 

Selv med den korte tid der er tilbage, så fastholder de, at de vil åbne Skærtorsdag kl. 7.00.

 

Alt i alt mener vi i udvalget, at vi har truffet det helt rigtige valg med Maria og Jesper som Sommerbyens nye købmand.

 

Bestyrelsen er glade for at kunne byde dem velkommen og håber at Sommerbyens beboere vil støtte dem.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

Udvalget gav Joan og Ole en buket blomster med tak for 33 år. Maria og Jesper blev budt velkommen med en buket.